Лабораторна робота №2
Тема. Інструментарій для створення інфографіки. 
Мета. Візуалізація процесу та результатів магістерського дослідження. 
Завдання 
1. Дослідити можливості сервісів для створення добірок ілюстративного матеріалу (Pinterest.com, iconarchive.com, findicons.com). Створити добірку з проблематики магістерського дослідження. 
2. Дослідити можливості сервісів для створення інфографіки (piktochart.com, canva.com, visual.ly, creately.com, infogr.am). Створити інфографіку з проблематики магістерського дослідження. 
3. Візуалізувати етапи магістерського дослідження у вигляді ментальної карти («карти знань») засобами інтернет-сервісів: mindmeister.com, mindomo.com, mapul.com, spiderscribe.net. 
4. Підсумок виконання завдань висвітлити у персональному блозі. Інфографіку та ментальну карту інтегрувати в блог.


Привіт  любий читач хочу поділитися своїми можливостями  користування  інормаційних технологій, а саме  Інструментаріями для створення інфографіки. 
І перейду зразу до виконня завдання, а саме: дослідити можливості сервісів для створення добірок ілюстративного матеріалу (Pinterest.com, iconarchive.com, findicons.com). Та створю добірку з проблематики свого  магістерського дослідження Українська Народна Республіка 1917 - 1921 рр.

Pinterest (Пинтерест) – соціальний інтернет-сервіс, фотохостинг, що дозволяє користувачам додавати в режимі онлайн зображення і помістити їх в тематичні колекції і ділитися ними з іншими користувачами. Завантажені на сервіс зображення називаються "кнопками" (англ. pin), а колекції, до яких вони належать, - "дошками"




iconarchive.com  –  інтернет-сервіс, що дозволяє користувачам додавати в режимі онлайн  зображення і помістити їх в тематичні колекції, а також можна  ділитися ними з іншими користувачами.  Завантажувати зображення можливо на сервіс  Pinterest,  а також помічати в розділі "улюбленні".  Завантажені зображення має назву "іконка". Для більше зручного користування   наявна   пошукова класифікація. 

Piktochart - це веб - інфографічне додаток, що дозволяє користувачам без інтенсивного досвіду роботи як графічних дизайнерів легко створювати інфографіки та візуальні матеріали за допомогою тематичних шаблонів.

Поточна версія Piktochart включає в себе видавця HTML, який дозволяє користувачам створювати візуальні ефекти, які можна переглядати в Інтернеті або вбудовувати на веб-сайт, а також дозволяти користувачеві включати в себе кілька інтерактивних елементів, таких як діаграми, відеоролики, слайд презентацію візуалізацію карти , а також анімовані іконки.




Canva - веб - сайт із графічним дизайном, що  забезпечує  користувачам доступ до більш ніж мільйона фотографій, графіки та шрифтів. Використовується не дизайнерами, а й професіоналами. Інструменти можуть використовуватися як для дизайну веб-сайтів, так і для друкованих носіїв та для графіки.


Marielle Price від Сергій

Infogram - це візуалізація веб-сторінок та інфографічні платформи, цей сервіс дозволяє людям створювати та обмінюватися цифровими картками, інфографіками та картами. Інфограма пропонує інтуїтивно зрозумілий редактор WYSIWYG, який перетворює дані користувачів в інфографіки, які можуть бути опубліковані, вбудовані або поділені. Користувачам не потрібні навички кодування, щоб використовувати цей інструмент; користувачі включають в себе новини, маркетингові команди, уряди, педагоги та студенти.

Останню роботу я б хотів би репрезентувати візуалізувати етапи магістерського дослідження у вигляді ментальної карти («карти знань») засобами інтернет-сервісів: mindmeister.com, mindomo.com, mapul.com, 


Я створив ментальну картку з галузі освіти в Український Народній Республіки викоиставши інтернет сервіс mindmeister

 А також Щоб визначити причини поразки української революції 1917 - 1920 років накреслив схему  застосував інтеренет-сервіс mindomo 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Розробка уроку Тема: Річ Посполита: шляхетська демократія. Економічний занепад та політична криза в Речі Посполітій (друга половина XVI - XVIIIc т.)

Розробка уроку Тема: Національно-визвольна війна в Нідерландах. Утрехтська унія. Вільгельм І Оранській.